HOME Producatorul TYLO
prezentare
SAUNE
traditionale
Saune si dusuri/aburi
- de casa
BAIE DE ABURI
tip hammam
CONTACT  
 
Tipuri de imbaiere »
Avantaje »
Camere de sauna
uscata, traditionala »
Saune mixte
abur / uscat / infrarosu »
Saune in infrarosu »
Incalzitoare pentru
sauna »
Incalzitoare cu lemne
pentru sauna »
Dotari optionale »
Accesorii pentru sauna »
 

Umiditate diferita. Temperatura diferita. Placere diferita.

Sauna traditionala.

Sauna scandinavica este de doua tipuri traditionale. Sauna clasica este placuta la temperatura de 75-90°C, la o umiditate relativa de 20-35%. Din cand in cand turnati cate o cupa de apa peste pietrele fierbinti ale saunei si veti simti senzatia unica si fiorii fiecarui val de caldura ce patrunde adanc in piele. Porii se deschid permitand perspiratia libera a pielii, iar celulele epidermice moarte sunt usor indepartate la dus. Turnarea repetata de apa peste pietrele incinse face parte din ritual. O varianta un pic extrema ar fi sauna uscata la temperaturi foarte ridicate (95-110°C), intr-o atmosfera aproape complet uscata. Acest tip de sauna este preferat de persoanele care adora senzatia de dogorire a pielii, cand transpiratia este singura posibilitate de racorire a trupului. Pentru cei indragostiti de sauna recomandam un radiator clasic Tylö sau un model din seria Mega.

Sauna cu aburi

Aceasta este o forma mai usoara de sauna, la 45-65°C, care este considerata de multi temperatura ideala pentru sauna. Aburul continuu si care vine automat asigura o umiditate constanta de 40–65%. Rezultatul este o sauna cu o clima temperata ce invita atat tinerii cat si varstnicii sa mai zaboveasca in baie. La fel ca sauna traditionala, sauna cu aburi ofera o senzatie de curatire si improspatare a pielii, detensionand si relaxand atat trupul cat si mintea. Pentru a simti atingerea luxului puteti parfuma aerul cu ierburi tonice si esente parfumate. Daca doriti sa va bucurati de o sauna cu aburi sau de una traditionala, incinsa ori uscata, alegeti Tylö Combi - o solutie ingenioasa ce permite toate optiunile cu un singur radiator.

Baia cu aburi

Baia cu aburi nu trebuie sa fie confundata cu sauna cu aburi. Pentru a va bucura de placerea unei bai moderne cu aburi uitati de cabinele de sauna din lemn si relaxati-va intr-un spatiu special creat din sticla, plastic sau ceramica. Nivelul umiditatii este constant la 100%. Totusi temperatura nu urca peste 40–45°C, astfel ca puteti savura placerea à la long, rasfatandu-va in atmosfera aburului mangaietor. Daca doriti o baie cu aburi acasa, solutia practica este sa folositi aceleasi facilitati si ca instalatie conventionala de apa. Doar adaugati la generatorul de abur Tylö VA sau VB un robinet si un dus. O alta solutie ar fi Tylette Centre si Tylö Felicity ce combina functiile de dus cu un generator de aburi integrat.

Saune cu infrarosii

Acest tip de saune se bazeaza pe radiatii infrarosii si are putine in comun cu sauna ca atare. Echipamentul Tylö foloseste un emitator de radiatii de tip IR-C si IR-B. Acestea patrund profund in corp si sunt frecvent folosite de cosmeticieni din toata lumea pentru a potenta eficacitatea unor tratamente corporale. Radiatiile infrarosii sunt de asemenea folosite ca terapie medicala pentru ameliorarea reumatismului, contracturilor musculare si a durerilor sau disconfortului. Se stie ca toate formele de caldura stimuleaza corpul si amplifica senzatia de relaxare fizica si mentala. Deci nu exageram cu nimic spunand ca infra-cabinele Tylö sunt de fapt o investitie in sanatate, pentru corp si minte. Panourile de radiatii infrarosii sunt unitati separate astfel ca pot fi de asemenea instalate intr-o incapere pentru sauna deja existenta.

Saune mixte

Instalarea panourilor infrarosii Tylö impreuna cu un radiator Tylö pentru sauna intr-o singura unitate si aceeasi sala de baie este solutia optima. Pe langa celelalte avantaje incalzitoarele infrarosii incalzesc rapid sauna. Astfel puteti incepe baia aproape imediat, ceea ce va permite relaxarea in sauna pentru care altfel nu ati fi avut timp. O solutie la care merita sa reflectati este satisfactia beneficiilor radiatiilor infrarosii asupra corpului in timp ce radiatorul saunei incinge aerul din sala de sauna - o solutie ce satisface toate preferintele familiei in ceea ce priveste relaxarea imbaierii.
 

 
 

 
Copyright © 2007 Tylo. Toate drepturile rezervate